Det er vigtigt at sørge for, at lave olieskift på din bil regelmæssigt. Motorolie er med til at holde din bil kørende og sørge for, at alt virker som det skal. Olieskift smører din bils motor, holder motoren ren og hjælper med at vedligeholde bilen. 

Hvis oliestanden i din bil ikke er korrekt, kan det gøre, så din bil ikke kører ordentligt. Derfor skal du som bilejer være opmærksom på mængden af olie i bilen. Det er også vigtigt, at kvaliteten af din olie er i orden, så det virker optimalt.

Olieskift priser

Alle mekanikere kan hjælpe med at lave et bil olieskift, da det er meget simpelt. Derfor er det også nemt at finde et billigt olieskift, fordi opgaven ikke er så stor. Men der er stadig stor forskel på, hvor meget forskellige værksteder tager for at skifte motorolien på din bil.

Det kan være værd at undersøge flere forskellige værksteder, før du vælger, hvor du vil have lavet dit olieskift. På den måde får du den bedste olieskift pris og kan hurtigt få en sund bilmotor igen. Flere steder kan du også få tilbud på olieskift, så du får en skåret en brøkdel af prisen.

Hvad koster et olieskift til bil?

Prisen for et olieskift til bil er 749 kr.

Afhængigt af, hvilket værksted du vælger, vil et olieskift til bil koste mellem 749-1499 kroner. Dog er det muligt at finde tilbud på olieskift, som kan give dig en billigere pris. Det behøver derfor ikke være særligt dyrt at få skiftet olien på din bil, hvis du kigger efter det rigtige værksted.

Hvad koster et olieskift på automatgearkasse?

Prisen på olieskift af automatgearkasse er højere end på et normalt olieskift. Generelt vil det koste cirka 5.000 alt inklusiv, men det kommer an på modellen. Mercedes er den eneste bilproducent, som selv laver deres automatgearkasser. Vær derfor opmærksom på, at et olieskift af automatgearkasse på Mercedes er anderledes end andre biler.

Få olieskift i hele landet

Det er muligt at få lavet olieskift på din bil i hele landet. At få skiftet motorolie er en essentiel, men simpel opgave at lave for en mekaniker. Derfor er det muligt at gå til mekanikere i hele landet, for at få lavet dit olieskift.

De største byer har selvfølgelig mulighed for at give hjælpe dig med bilen. Men du kan også få lavet olieskift i Silkeborg, Randers og mange andre lidt mindre byer. Sørg for at kigge rundt på de nærmeste værksteder, for at få den bedste pris på dit olieskift.

Få olieskift i hele landet

København

I København har du mange forskellige muligheder for at få skiftet motorolien på din bil. Her findes der flere forskellige værksteder, som kan hjælpe dig med at få din bil op at køre igen.

Pris på olieskift i København kan ofte være dyrere end flere andre steder. Det er derfor ekstra interessant for dig at tjekke priserne hos forskellige værksteder. Til gengæld kan du også være sikker på at få service i topklasse.

Aalborg

Der er flere forskellige muligheder for billigt olieskift i Aalborg. Bor du mere nord på, kan du både i Aalborg og Nørresundby få en god pris på dit olieskift. 

Ved at skifte motorolien på din bil sørger du for, at motoren fungerer optimalt. Samtidigt kan du opleve at bilen kører længere på literen efter at have fået skiftet dit oliefilter. Det kan derfor godt betale sig at få lavet olieskift i Aalborg, hvis din bil begynder at trænge.

Aarhus

I Aarhus har du mulighed for nemt og hurtigt at få skiftet olien på din bil. Hvis du kører meget i byer, kan det lide mere på motoren. Kortere ture slider mere end lange ture gør. Det kan derfor være nødvendigt at tjekke din olie hver 1.000 km, hvis du kører meget i byer som Aarhus.

Få et godt tilbud på dit olieskift i Aarhus og nyd at din bil kører langt og effektivt igen. Du kan booke en tid døgnet rundt hos mange værksteder, for hurtigt at få skiftet din olie. Du vil også kunne finde mange tilbud på olieskift.

Odense

Odense har et flot udvalg af værksteder, som kan hjælpe dig med din bils olieskift. Mange steder giver dig både mulighed for at skifte olie på bilen og lave olieskift på automatgearkassen. Det er nemt at få et billigt olieskift.

Olieskift i Odense sørger for at skifte både filter og olie i bilen, for at få renset filteret. Det gør, at din bil vil køre bedre og føles mere som ny. Et olieskift hjælper nemlig med at få din motor til at køre bedre.

Ovenstående er blot nogle af de mange byer, hvor det er muligt at få lavet olieskift. Der findes mange flere, hvilket du kan se i følgende liste over byer med olieskift:

  • Silkeborg
  • Kruså
  • Slagelse
  • Randers
  • Kolding
  • Nyborg
  • Roskilde
  • Vejle
  • Horsens
  • Og mange flere.

Få skiftet olie mens du venter

Det tager ikke lang tid at skifte olien på en bil og du kan også ofte på en god olieskift pris. Derfor giver det tit god mening at få skiftet din motorolie mens bilen alligevel er til syn eller service. Du kan få lavet olieskift mens du venter og skal ikke undvære bilen i længere tid. 

Flere værksteder har drive in olieskift. Her kan du bare køre direkte ind og få skiftet olien på din bil uden at skulle have bestilt tid i forvejen. På den måde behøver du ikke spilde ekstra tid på dit olieskift, og kan hurtigt komme videre.

Olieskift
Få skiftet olie på din bil, mens du venter!

Sådan laver du selv olieskift på en bil

Et olieskift på bil er en af de nemmere opgaver, man kan gøre derhjemme. Hvis du ved en lille smule om biler er det derfor meget muligt at lave gør det selv olieskift. Det kræver at du kan nå dræningsproppen på bilen og du ved, hvordan du forsvarligt håndterer olien.

Når du har drænet den gamle olie fra bilen, skal du rense oliesumpen. Det er vigtigt også at få skiftet oliefilteret, når du laver olieskift. Her sidder nemlig alt den opbyggede snavs. Først når filteret er skiftet, skal du hælde ny olie i, og forsvarligt skille dig af med filter og spildolie.

FAQ om olieskift

Hvor ofte skal man lave olieskift?

Alt afhængigt af din bil, og hvordan du kører, er der forskel på, hvornår du har brug for olieskift. Generelt er det en god tommelfingerregel at få skiftet din olie en gang om året. I instruktionsbogen til din bil, vil der også stå en anbefaling for, hvor ofte du skal skifte motorolie.

Hvad koster et olieskift?

Generelt vil olieskift priser ligge et sted mellem 749-1499 kroner alt afhængigt af værkstedet. Det er ikke slemt dyrt eller svært for en mekaniker at skifte olie. Derfor kan du få en god pris på olieskift. Nogle steder har tilbud på billigt olieskift, og kan give op til 30% rabat på originalprisen.

Hvor lang tid tager et olieskift?

Det tager cirka 30 minutter for en mekaniker at lave et olieskift. Motoren skal først tømmes for olie og herefter bliver hele oliefilteret fjernet og skiftet. Først bagefter kommer der ny olie i din bil. Det er en simpel opgave, men fordi filteret skal skiftes, tager det oftest omkring en halv time.

Hvor mange kilometer før olieskift?

Det anbefales generelt at tjekke oliestanden på din bil hver gang du har kørt 1.000-2.000 km. Der er forskel fra bil til bil på, hvor mange kilometer der skal til, før du har behov for olieskift. Som huskeregel, er det en god idé at lave olieskift for hver 15.000 km du kører.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!

Skriv et svar