Et anhængertræk er utroligt praktisk i mange forskellige henseender. Flere biler kommer med et anhængertræk allerede indbygget, men mange gør ikke. Hvis du har en bil uden anhængertræk, er der heldigvis mange måder at få det på. 

Flere vælger at få en eftermontering af træk på deres bil. Det giver mulighed for at transportere cykler, køre med trailer og meget mere. Det er ikke altid man tænker over, at et anhængertræk ville være praktisk mens man køber bil. Heldigvis kan du stadig få et mange år efter bilen er blevet købt.

Der er mange muligheder for at få et træk til bil. Du kan helt selv vælge, hvilken model du gerne vil have. Er du ikke glad for udseendet af det på bagenden af din bil, kan du også få et aftageligt træk. Det gør, at du kun behøver have trækket på, når du skal bruge det.

Hvornår skal man bruge træk til bil?

Der er mange grunde til at få et anhængertræk til din bil. Vil du gerne kunne transportere cykler, giver trækket dig mulighed for at have cykelstativer med på køreturen. Det gør dig mere fleksibel, og de flere stativer kan have mere en én cykel på ad gangen. Anhængertræk til cykelstativ er især praktisk, hvis familien skal på cykelferie.

Er I ikke så meget til at cykle, kan et træk til bil også bruges til at have campingvogn med. Så længe du har et træk, som kan holde til den tunge vægt, er jeres næste ferie klar. Campingvognen er nem at transportere med et anhængertræk.

Mange vælger også at få montering af anhængertræk for at kunne køre trailer. Det er praktisk i forhold til at transportere møbler til flytning, storskrald og meget andet. Mange steder kan man leje trailere. Så hvis du blot har et anhængertræk på bilen, kan du nemt komme i gang med at køre med trailer.

Anhængertræk pris

Prisen for anhængertræk er mellem 199 – 2.000 kroner.

Det er sjældent, man køber anhængertræk uden at få en montering med. Men hvis du ønsker at tage dit eget aftageligt anhængertræk med, kan du godt det. Et løst træk kan koste alt mellem 199 – 2.000 kroner. Du kan få en billigere anhængertræk pris ved at købe den brugt online eller fysisk.

Tit vil din mekaniker give dig en god pris på anhængertræk, når du samtidigt får det monteret. Her kan du være sikker på at få et træk som passer til din bil. Til gengæld er det nogle gange dyrere hos en mekaniker. Vil du gerne tage dit eget hængertræk med, skal du først tjekke, at mekanikeren tager imod det.

Vil du finde en god pris, kan du se, om nogle af dine venner vil af med et anhængertræk. Især hvis du kender nogen, som har et aftageligt anhængertræk, de ikke skal bruge længere. Der findes derudover mange forhandlere, som sælger anhængertræk i forskellige modeller. Her vil du ofte kunne få en god træk på bil pris, hvis du ikke vælger den dyreste model.

Hvor man kan få montering af anhængertræk?

Næsten alle mekanikere kan hjælpe dig med at få monteret anhængertræk. Det er en simpel opgave, som mange gerne vil have lavet. Derfor vil de fleste værksteder både ligge inde med anhængertræk, aftagelige anhængertræk og mulighed for montering. 

Det er vigtigt at få godkendelse af anhængertræk. Du må heller ikke selv montere et anhængertræk i første omgang. Brug i stedet en professionel mekaniker til opgaven og nyd at kunne bruge trækket. Til gengæld har du selv mulighed for at skaffe dit træk til bil, hvis du ønsker det.

Der kan være meget forskel på forskellige værksteder, både i pris og kvalitet af arbejdet. Det kan derfor være værd at undersøge flere steder og anmeldelser af dem. Du vil kunne finde værksteder i hele landet som kan hjælpe dig med montering af anhængertræk. Det er ikke vigtigt om du bor midt i storbyen eller en lille landsby.

Montering af anhængertræk pris 

Hvis du køber et træk hos en mekaniker, får du oftest en montering på samme tid. Din pris på montering af anhængertræk inkluderer derfor både trækket, montering og sikring på at alt er i orden. At få monteret et anhængertræk kan koste alt mellem 3.000 – 8.000 afhængigt af værksted og bilens model.

At få montering af anhængertræk er noget, du kun skal gøre én gang. Derfor er din montering af anhængertræk pris heller ikke så høj, som den kan virke. Du skal nemlig aldrig tænke på at betale for anhængertræk igen, når det først er monteret. Men du kan nyde godt af trækket i mange år bagefter.

Hvor kan man købe anhængertræk?

Der er mange forskellige steder, hvor du har mulighed for at købe hængertræk til en god pris. Den mest åbenlyse er hos en mekaniker eller bilforhandler. Her er der ofte en højere pris på anhængertræk. Til gengæld er du sikker på, at alt er i orden og du kan få hjælp til montering. Her får du professionel service og kan købe anhængertræk og montering samlet.

Vil du gerne have en billigere anhængertræk pris, kan du købe det hos en forhandler. Flere steder sælger både billige normale træk og aftageligt træk. Hvis du undersøger dine muligheder online, kan du finde de billigste forhandlere. Det er muligt at tage dit eget anhængertræk med til mekanikeren for at få en billigere montering.

Hvis du er klar på at bruge et brugt anhængertræk, kan det markant sænke din træk på bil pris. Flere sider for brugte produkter og forhandlere som Amazon sælger brugte hængertræk. Her skal du være sikker på at modellen passer til din bil.

Anhængertræk der er købt online

Forskellige typer anhængertræk

Der findes flere forskellige typer anhængertræk, som du kan vælge imellem. De har alle hver deres fordele og ulemper. Der er to forskellige udgaver af faste anhængertræk, som sidder permanent på din bil. 

Den første bliver blot kaldt anhængertræk. Det er fastgjort til bilen og kan ikke fjernes. Pris på anhængertræk er billigst på denne type anhængertræk. Det er også praktisk til dig, som tit kører med trailer. Hvis du tager på mange campingture og ofte skal lave stortransport, er et fast anhængertræk for dig. Ulempen ved den er, at flere ikke synes et fast træk til bil er flot at se på.

En mere luksuriøs udgave er et svingbart anhængertræk. Det giver det bedste fra både det faste og det aftagelige anhængertræk. Det er fastmonteret, men har en svingfunktion. Det gør, at trækket er næsten helt usynligt, når du ikke bruger det. Du kan få svingbart anhængertræk både som elektrisk og manuelt.

Aftageligt anhængertræk

Vil du gerne have fordelene ved et anhængertræk uden at have den permanent? Så er et aftageligt træk for dig. Et anhængertræk kan være utroligt praktisk til mange forskellige opgaver. Men flere fortrækker udseendet af en ren bagside på bilen uden en trækkrog. Et aftageligt anhængertræk giver dig det bedste af begge dele.

Prisen på et aftageligt træk er det samme som ved et normalt træk til bil. Du kan også få det monteret til samme pris. Men når du vælger at få et aftageligt anhængertræk til din bil, har du mulighed for at skifte det. Så snart der er blevet monteret mulighed for træk, kan du selv tage det af og på som du ønsker.

Det er vigtigt at læse brugsmanualen på dit aftageligt anhængertræk, før du bruger det. Du skal nemlig være sikker på, at trækket sidder ordentligt fast. Sådan undgår du ulykker på vejen.

Syn af anhængertræk

Der er visse krav som dit hængertræk skal lave op til for at følge reglerne. Derfor kan det blive taget til syn af anhængertræk. Det bliver ofte lavet, mens du alligevel får syn af bilen eller når det bliver monteret. Her bliver der sørget for, at anhængertrækket virker ordentligt og følger reglerne.

Hvis du har et aftageligt træk til syn, skal du kunne vise at det nemt kan tages af og på. Her ses der, om trækket sidder ordentligt fast, når det er på og om det er nemt at fjerne. Derudover må dit anhængertræk, når det er på, ikke dække for nummerpladen på bilen.

Synes tager ikke lang tid og skal ikke laves ofte. Men det er vigtigt at få lavet anhængertræk syn en gang imellem. Især hvis du har nogle former for tvivl i forhold til dit træk til bil. Her kan du også få svar på eventuelle spørgsmål.

Godkendelse af anhængertræk

Når du får lavet eftermontering, sker der også en godkendelse af anhængertræk. Det er for at sikre at trækket lever op til de lovpligtige krav. Her bliver der også tjekket, hvor meget vægt krogen kan holde til.

Hvis du køber dit anhængertræk hos mekanikeren, behøver du ikke bekymre dig om godkendelse. Værksteder har kun anhængertræk som allerede er blevet godkendt. Fordelen ved at betale pris på anhængertræk hos en mekaniker er, at du ved at det er godkendt. Der vil også kun blive monteret træk som passer til modellen af din bil.

Godkendelse af anhængertræk er især relevant, hvis du selv køber et separat anhængertræk. Inden det bliver monteret hos en mekaniker, skal det godkendes. I de fleste situationer, kan mekanikeren selv tjekke om trækket lever op til kravene. Hvis du selv vil købe dit eget anhængertræk, er det derfor smart at tjekke, om det er godkendt først.

Anhængertræk

FAQ

Hvad koster anhængertræk?

Pris på anhængertræk svinger utroligt meget, afhængigt af, hvor du køber det. Prisen på et nyt hængertræk kan ligge på alt mellem 199 – 2.000 kroner. Det kommer an på, hvilken type træk til bil du ønsker. Det er også muligt både online og fysisk at købe brugte hængertræk til en billigere pris.

Hvad koster det at eftermontere anhængertræk?

Prisen på at få eftermonteret et anhængertræk ligger på mellem 3.000 – 8.000 kroner. I prisen er der også inkluderet et nyt anhængertræk. Mange vælger at få lavet eftermontering, når de får brug for et anhængertræk. Pris på montering af anhængertræk varierer meget. Du kan spare tusinde ved at vælge det rigtige værksted.

Hvordan monteres anhængertræk?

Du kan ikke montere et anhængertræk selv, da der skal lavet anhængertræk syn på det før brug. Til gengæld kan du hos næsten alle mekanikere få en god pris på montering af anhængertræk. Her skal du også tage stilling til, om du ønsker et permanent eller et aftageligt træk til din bil.

Hvad vejer et anhængertræk?

Et anhængertræk i sig selv vejer ikke mere en max et par kilo. Også selvom træk til bil er lavet af metal. Du skal derfor ikke bekymre dig om vægten på hverken dit permanente eller aftageligt anhængertræk. Dog er det vigtigt at læse i instruktionsmanualen, hvor meget vægt dit anhængertræk kan trække.

Hvad hedder anhængertræk på tysk?

På tysk hedder et anhængertræk en Anhängerkupplung. På dansk har vi mange navne for krogen: Anhængertræk, trækkrog, jydekrog og meget mere. Men har du behov for at snakke på tysk om krogen, hedder det blot en Anhängerkupplung. Det kan hjælpe dig, hvis du rejser igennem Tyskland eller skal bruge en tysk mekaniker.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar