At skifte dæk er en af de første ting, man som bilejer lærer er vigtigt. De rigtige dæk gør alt forskellen på at gøre i din bil. Derfor burde et halvårligt dækskifte være en del af din rutine, hvis du ejer en bil. 

Sommerdæk er lette og rare at køre rundt i, når det er varmt udenfor. De gør, at du kører længere på literen og at bilen føles rarere på sommer vejene. Til gengæld kan de være utroligt farlige at køre rundt i om vinteren. Det er fordi sommerdæk har en længere bremselængde, hvilket kan være farligt i frostvejr.

Der er forskel på at få lavet dækskifte og hjulskift. Dækket er selve det sorte gummi, mens hjulet er både dækket og fælgen. Nogle vælger at skifte begge, når de skifter mellem sommer og vinterdæk. Andre laver bare dækskifte. Der kan dog være forskel på, hvilke fælge kan bruges til forskellige dæk. Så det kan være relevant at spørge din mekaniker, om du skal skifte dæk eller hjul.

Dækskifte pris

Pris på dækskifte kan skifte meget, afhængigt af hvilket værksted du vælger til opgaven. Et billigt dækskifte ligger på omkring 199 kroner. Mens et dyrere kan være op til 600 kroner for at skifte alle fire dæk. Du kan derfor med forskel undersøge flere forskellige mekanikere, for at få det billigste dækskifte.

At lave et dækskifte er en af de mere simple opgaver man kan sætte en mekaniker til. Derfor er det heller ikke en særlig dyr opgave. 

Vil du som mange andre gerne køre med sikre dæk, kan du få et billig dækskifte. Så er det hverken besværligt eller dyrt at træffe de gode beslutninger for din bil. Hvis du vælger at få opbevaring på dine dæk, kan prisen godt blive lidt højere. 

Dækskifte og afbalancering pris

Pris på dækskifte og afbalancering svinger, men ligger generelt mellem 700 kroner – 4.000 kroner. Flere steder giver dog tilbud, hvis du får afbalancering i forbindelse med dit dækskifte. Prisen er så varierende, fordi der er forskel på forskellige modeller af biler, og hvor stor opgaven er.

En afbalancering af dine dæk sørger for, at dækkene kører med lige meget vægt på vejen. Sådan undgår du at én af dækkene har mere tryk og vægt på end de andre. Det kan resultere i en urolig køretur og kan samtidigt skade bilen i det lange løb. 

Det er muligt at få en afbalancering med, når du får skiftet dine dæk. På den måde kan du hver gang du skifter dæk også være sikker på, at de kører som de skal. Her bliver bilen sat op på en afbalanceringsmaskine. Hjulene bliver kørt rundt, mens en kontravægt måler udslag i ubalance.

Dækskifte og opbevaring

Når man skifter dæk hvert halve år, står man den anden halvdel med fire løse dæk. Hvis du selv kan opbevare dem, kan du sagtens gemme dem til næste gang, du skal skifte. Men hvis du vil være sikker på at holde dem i god stand, kan du få dækskifte og opbevaring.

Med opbevaring vil en mekaniker opbevare dine dæk imellem du får skiftet dem. På den måde bliver der holdt styr på dækkene, og du skal ikke tænke på dem. 

Pris på dækskifte med opbevaring kan være lidt højere. Dog har mange værksteder mulighed for at du kan købe årlige abonnementer på dækskifte og opbevaring.

Dækskifte

Dækskifte hele landet over

Næsten lige gyldigt hvor i landet du befinder dig, er det muligt at få skiftet dine dæk. Fordi alle har behov for at skifte mellem sommer og vinterdæk, kan du det hos alle mekanikere. Der er forskel på, hvor billig dækskifte du kan finde. 

Nogle værksteder og mekanikere tilbyder også mobilt dækskifte. Det giver dig mulighed for at få en mekaniker ud til dig, lige hvor du har lyst og lave dækskifte. Bor du længere fra en mekaniker, eller har ikke tid til at tage ud, kan mobil dækskifte hjælpe dig.

Dækskifte i Sjælland

På Sjælland er der mange muligheder for at få skiftet dine dæk. Dækskifte i København kan nogle gange være dyrere end andre steder. Til gengæld er der mange muligheder for at få dem skiftet. 

Flere steder i København har lokalt dækskifte, så du ikke behøver rejse så langt. Du kan eksempelvis få lavet dækskifte i Amager, hvis du bor i nærheden. Så kan du hurtigt køre videre. Bor du længere fra København er der også mulighed for dækskifte i Roskilde og mange andre mindre byer. 

Dækskifte i Jylland

I Jylland kører folk ofte meget i bil, fordi der er længere mellem de store byer. Derfor er der også mange muligheder for dækskifte i Aarhus, Aalborg og mange byer imellem. Bor du i Silkeborg, Esbjerg, Vejle eller selv helt små byer, vil der ofte være mulighed for at skifte dæk.

Med et dækskifte i Aalborg kan du være sikker på at have dæk som er klart til ethvert vejr. Især hvis du kører meget, er det vigtigt at have de rigtige dæk til din bil. Undersøg mekanikere i nærheden af dig, for at hør, om de skifter dæk. De fleste værksteder tilbyder et billigt dækskifte og hurtig service.

Dækskifte weekend

For de fleste betyder forår og efterår at det er ved at være tid til et dækskifte. Derfor vælge de fleste at skifte på omkring samme tidspunkt. Det har resulteret i, at mange værksteder holder dækskifte weekend.

I en dækskifte weekend har værksteder særlige tilbud på at få skiftet dine dæk. Her kan du få en utroligt billig pris på dækskifte. Det er for at opfordre folk til at have sikre dæk på deres biler. Hold øje med dit lokale værksted, når foråret og efteråret ruller ind. Så vil du sikkert kunne få gode tilbud til dækskifte weekend.

FAQ

Hvor lang tid tager et dækskifte?

At lave dækskifte er en af de mere simple opgaver, man kan stille en mekaniker. Derfor tager det også kun mellem ½ – 1 time at få skiftet dine dæk. Du kan derfor nemt stille bilen hos en mekaniker mens du løber ærinder eller køber ind. Så kan du hurtigt køre videre.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!

Skriv et svar