Det danske vejr er fyldt med fugt og skiftende temperaturer over og under frysepunktet. Det er utroligt hårdt for biler og især undervognen. Vejret gør nemlig, at der nemt kan opstå rust på metallet i din bil. For at modarbejde det, kan du få en rustbeskyttelse. Den kan både bruges forebyggende før du får rust og som en hjælp, hvis rusten er begyndt at sprede sig.

Rust kan være utroligt skadeligt for din bil. Det gør at den ikke holder lige så længe og at metallet langsomt kan gå i stykker. En rustbeskyttelse kan godt modarbejde rust i de første stadier. Men det er vigtigt at få din bil behandlet, før mængden af rust bliver kritisk.

En bil rustbeskyttelse kan også gøre, så din bil bliver mere stille. Beskyttelsen fungerer nemlig lydisolerende og kan gøre, så støj og larm fra vejen ikke runger så meget i bilen.

Rustbeskyttelse pris

Rustbeskyttelse til bil er en udvidet udgave af undervognsbehandling og følger derfor tit med. En rustbeskyttelse pris ligger oftest på et sted mellem 3.000 og 5.000 kroner. Men prisen kan svinge meget, afhængig af hvor stor din bil er, og hvor meget der skal laves på den. Større biler koster flere penge.

En undervognsbehandling dækker over den synlige del af bilen undervogn. Men rustbeskyttelse af bil dækker også over motorrum, døre, klapper og hulrum i bilen. Det er langt mere effektivt. Derfor er rustbeskyttelse priser også højere end på simple undervognsbehandlinger.

Hvis din bil har mange problemer med rust og problematiske områder, skal du også betale en højere pris for rustbeskyttelse. Er din bil utroligt stor, skal der også dækkes et større område, og det hæver samtidigt prisen. Til gengæld er det en investering som gør, at du sparer mange penge på behandlinger i det lange løb.

Billig rustbeskyttelse

Vil du gerne have bil rustbeskyttelse, men synes hurtigt at det bliver dyrt? Så er der flere muligheder til dig for at få billig rustbeskyttelse. Du behøver nemlig ikke bare vælge det første og bedste tilbud på rustbeskyttelse som du ser. I stedet kan du sætte dig ind i dine forskellige valg.

Forskellige værksteder tilbyder dig også en meget forskellige rustbeskyttelse pris. Hvis du undersøger flere forskellige værksteder, vil du derfor kunne finde et bedre tilbud. Næsten alle værksteder laver rustbeskyttelse af bil, så du har mange valgmuligheder. 

Det er også muligt at lave gør det selv rustbeskyttelse på flere forskellige måder. Det giver dig en meget billig rustbeskyttelse, men kan også kræve meget energi og viden. Du bliver nødt til at læse op omkring rustbeskyttelse af bil, før du går i gang. Og flere mekanikere fraråder mod det, da resultatet ikke altid bliver optimalt.

Professionel rustbeskyttelse

Den bedste måde at få lavet bil rustbeskyttelse er ved at få det lavet professionelt. Når du tager til en mekaniker, er du sikker på at din bil bliver passet på. Her fået den, den bedste behandling, og mekanikerne er uddannet til det. 

Når du får lavet professionel rustbeskyttelse af din bil, kan mekanikeren også se, hvis der er andet galt. Er der for eksempel steder på bilen som allerede er begyndt at ruste, kan det være de skal slibes og lakeres. Eller endda udskiftes med helt nye dele, hvis skaden er for stor. Der kan også være andre fejl og mangler ved bilen, som værkstedet kan være opmærksom på. 

Det kan være en god idé at læse anmeldelser af forskellige værksteder, for at få den bedste rustbeskyttelse. Der er forskel på kvaliteten af arbejdet. Og rustbeskyttelse af din bil er utroligt vigtigt. Det kan derfor godt betale sig at vælge et ordentligt værksted til opgaven.

Rustbeskyttelse gør det selv

Der er mange modstridende holdninger omkring gør det selv rustbeskyttelse. Det er muligt at købe sprayflasker hos byggemarkeder med rustbeskyttelse. De kan hjælpe til dels, og hvis du har umiddelbare problemer, er de praktiske. Du kan ofte ikke lave skade med disse typer, men flere mekanikere fraråder at lave rustbeskyttelse derhjemme.

Gør det selv rustbeskyttelse giver oftest kun en overfladisk beskyttelse. Det er ikke det samme som den komplette undervognsbehandling, du ville få hos en mekaniker. For at nå i dybden blive alle skærme og læse dele afmonteret. Bilen bliver derfor skillet ad og der bliver lavet specielle huller til væsken med rustbeskyttelse.

Hvis du selv er mekaniker eller har grundig viden omkring rustbeskyttelse, kan du gøre det selv. Forstår du bilens undervognsbehandling, giver det mening. Men ved du ikke meget om biler, er det nemmere at gå til en mekaniker.

Bedste rustbeskyttelse

Den bedste rustbeskyttelse kan nemmest blive besluttet af din mekaniker. Der findes mange forskellige måder at lave rustbeskyttelse på. Hvilken type som passer bedst til din bil, kan en mekaniker bedømme. 

Her kigger de på, hvilke problemer din bil har og hvilken type bil det er. Herefter bliver der besluttet, hvor meget og hvilken type behandling den får. På den måde sørger du for at få den bedste rustbeskyttelse til din bil. Der er nemlig ikke nogen almen bedste beskyttelse, men det er individuelt fra bil til bil.

Efter en grundig undersøgelse af undervognen på din bil, kan en mekaniker bedømme hvilken behandling, som er nødvendig. Det kan blandt andet blive påvirket af hvor gammel bilen er og om den har tidligere har haft problemer med rust.

Rustbeskyttelse spray 

Det er muligt at købe rustbeskyttelse spray i flere forskellige byggemarkeder og lignende butikker. Disse sprays kan hjælpe med en mild udgave af bil rustbeskyttelse. Det giver nogen former for hjælp og kan især dække de meget synlige steder på bilen. 

Rustbeskyttelse spray er dog ikke godkendt af mange mekanikere af flere grunde. Sprayen kan ikke komme ind til de dele af bilen som normalt bliver separeret. Derudover er det ikke beskyttende nok og virker kun på enkelte dele af bilen. 

Der er derfor ikke noget galt med at bruge rustbeskyttelse spray mellem mekanikerbesøg. Men det kan ikke erstatte en rigtig rustbeskyttelse. Selvom det kan virke fristende at finde en billig rustbeskyttelse og gøre det selv. Så er det altid smartere at tage forbi et værksted.

Rustbeskyttelse maling

I samme stil som rustbeskyttelse spray, kan man købe rustbeskyttelse maling. Det kan hjælpe med at modvirke rust og kan endda nogle gange hjælpe imod eksisterende rust. Det kan gøre en forskel på de områder, som du kan se. 

En rustbeskyttelse maling kan dog, på samme vis som spray, ikke erstatte et besøg til mekanikeren. Ved mindre du har helt styr på, hvordan du skiller din bil ad og behandler undervognen. Hvis du har godt styr på biler, man malingen hjælpe med at gøre det selv. 

Er du ligesom de fleste andre, og ikke den store bil ekspert, kan rustbeskyttelse maling dog ikke altid hjælpe. Mens det ikke gør nogen skade, gør det heller ikke den store gavn for din bil.

Rustbeskyttelse på Fyn

Det er muligt at få gode priser på rustbeskyttelse hele landet over. Især det danske vejr, er det essentielt at få lavet rustbeskyttelse på din bil. Derfor er det også næsten alle mekanikere, som laver denne type undervognsbehandling. Det giver dig mulighed for at sammenligne behandlingen hos flere forskellige værksteder.

Bor du på Fyn, kan du blandt andet få en god rustbeskyttelse i Odense. Ligesom mange andre danske byer oplever Odense meget fugt og skiftende vejr. Derfor kan en rustbeskyttelse Odense hjælpe dig, som bor på Fyn og vil have din bil til at holde længe.

Rustbeskyttelsen er en god investering som kan spare dig mange ture til mekanikeren. Bor du i mindre byer på Fyn, kan du også sagtens finde god rustbeskyttelse omkring dig. Flere små værksteder tilbyder også behandlingen til en god pris for rustbeskyttelse.

Rustbeskyttelse i Jylland

Bor du i Jylland, kan du nemt få mulighed for at få billig rustbeskyttelse. De store byer har mange muligheder for behandlingen. Du kan eksempelvis få rusbeskyttelse i Århus til en god pris. Det giver dig mulighed for at køre langt videre. Bor du mere nord på, kan du også få rustbeskyttelse i Ålborg. 

Mindre byer i Jylland har også muligheder for at give dig en god rustbeskyttelse. Få høj kvalitets rustbeskyttelse i Esbjerg eller andre byer i nærheden af dig. Tilbyder din mekaniker ikke rustbehandlinger, kan du undersøge mulighederne i de mange andre værksteder i nærheden.

Ofte giver værkstederne meget lignende rustbeskyttelser i de forskellige byer. Du kan derfor sikkert vælge en mekaniker i nærheden af dig, som du allerede stoler på. Vil du hellere lede rundt, kan du finde et godt tilbud på rustbeskyttelse, ved at sammenligne forskellige priser.

Rustbeskyttelse på Sjælland

På Sjælland er det ikke altid at folk bruger deres biler lige så ofte. Hvis der ofte går lange pauser i mellem at du bruger din bil, er det især vigtigt du får den beskyttet. Du kan få rustbeskyttelse i København, hvis du bor i hovedstaden eller omegn. Her er der et hav af forskellige værksteder, som kan hjælpe dig med opgaven. 

Det kan altid betale sig at gå til en mekaniker, for at få løst opgaven. Selvom det er nemt at købe rustbeskyttelse spray eller maling, giver en lokal mekaniker dig et bedre resultat. Det gør at din bil holder meget længere end den ellers ville, når du undgår rust. Og det er utroligt nemt. Udover alle de ovenstående byer, kan du nemlig også finde behandlinger med rustbeskyttelse i: 

 • Fredericia
 • Viborg
 • Køge
 • Holstebro
 • Horsens
 • Randers
 • Kolding
 • Vejle
 • Roskilde
 • Herning
 • Silkeborg
 • Helsinger
 • Og mange andre byer i nærheden af dig.

FAQ

Hvilken rustbeskyttelse er bedst?

Den bedste rustbeskyttelse afhænger af, hvilken bil du har. Dog vil du altid få det bedste resultat hos en mekaniker, som kan bedømme din bils behov. Spray rustbeskyttelse giver kun et overfladisk lag af beskyttelse. Hos en mekaniker, vil du kunne få bedømt hvad der er den bedste behandling til specifikt din bil.

Hvad koster rustbeskyttelse?

Rustbeskyttelse af bil koster generelt mellem 3.000 og 5.000 kroner, men kan nogle gange svinge endnu mere. Pris på rusbeskyttelse afhænger af, hvor stor din bil er og hvor mange problemer den har. Er din bil allerede begyndt at ruste, skal der laves specielle behandlinger, som godt kan hæve prisen endnu mere.

Hvor ofte skal man have rustbeskyttelse?

Det er altid en god idé at få lavet rustbeskyttelse når du først køber en bil. Ofte er de ikke produceret i Danmark, og skal derfor beskyttes mod det danske vejr. Herefter anbefales det at du hvert andet år får tjekket, om bilen trænger til yderligere rustbeskyttelse. Det er ikke altid nødvendigt.

Hvordan virker rustbeskyttelse?

Når der bliver lavet rustbeskyttelse af bil, bliver alle løsdelene skilt fra hinanden. Herefter bliver der lavet et lag over alle delene som fungerer isolerende og beskytter mod fugt og andet vejr. Rustbeskyttelsen sørger for, at der ikke kan komme ilt ind til metallet. Når jernet i bilen ilter opbygges der rust.

Hvordan virker elektrisk rustbeskyttelse?

Elektrisk rustbeskyttelse er baseret på, at oxideringen der skaber rust, er en kemisk reaktioner. Denne form for beskyttelse tilfører en lille negativ spænding, som modvirker den kemiske reaktion. Det er dog en utroligt kompleks proces, som kræver meget indbygget elektronik og et fuldt opladt batteri. Mange vælger derfor normal rustbeskyttelse over elektrisk.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!