Når man bruger en bil ofte, kan den hurtigt blive beskidt og fyldt med ridser. Det er naturligt for biler at have problemer med lakken og få små pletter af rust. Men ved at få en polering af bil, kan du forlænge bilens levetid og udseende. 

Lakken på din bil bliver hele tiden udsat for urenheder og små slag. Det kan komme fra grus, sten, støv, jord eller dyr. Dette kan gøre at bilen er mindre flot skinnende at se på. Men samtidigt kan disse pletter negativt påvirke lakken på din bil. 

Poler din bil for at være sikker på, at den igen bliver flot at se på og holder længere. Du kan både få en professionel polering af bil eller vælge at give dig i kast med det selv. Det kan tage en del arbejde at gøre selv, men det er muligt. Mange vælger dog at få lavet en fuld polering af bil hos en mekaniker eller bilpleje.

Polering af bil pris

Der findes mange forskellige måder at poler bil på, og det påvirker prisen. Generelt ligger en polering af bil pris på omkring 1.500 – 4.500 kroner. Prisen afhænger af størrelsen på din bil, type af lak og om du vil have vask, voksning eller rengøring med. Skal du have lavet mere, stiger prisen.

Det er muligt at få en billig polering af bil ved at vælge det rigtige værksted. Du kan sammenligne priser hos mekanikere, for at få det bedste tilbud. Mange steder kan andre former for rensning eller vask også være inkluderet i prisen. Det gør at du ofte kan spare penge på at få lavet flere opgaver på samme tid. 

Prisen på polering af bil kommer også an på, hvor store skader der på bilen. En fuld polering af bil er dyrere end at skulle have fikset et par små ridser. Derfor kan det godt betale sig at passe på sin bil. Men kan ridserne poleres væk, er en polering af ny bil stadig billigere end omlakering.

Professionel polering af bil

Den nemmeste måde at sat din bil tilbage i god stand er ved at få en professionel polering af bil. Det kan du gøre ved at tage din bil til en mekaniker eller bilpleje. Her vil de kunne se på bilen og konstatere, hvor meget der er behov for at få lavet på den. Skal der en rengøring og voksning til, eller er det nok med selve poleringen?

Når du får lavet professionel polering af din bil, er du sikker på, at alt er, som det skal være. Kvaliteten på produkterne og servicen vil være i top. Og der bliver lavet syn for at sørge for, at der ikke bliver misset nogle punkter.

Det kan være dyrere at lave en professionel polering af bil end at gøre det selv. Til gengæld bliver slutresultatet ofte også bedre, og du behøver ikke bruge tid på det.

Polering af bil med maskine

Når du sender din bil til mekanikeren, får du oftest en polering af bil med maskine. Her bliver alle områder af lakken gennemgået og poleret grundigt. Der bliver poleret over flere omgange for at få det ønskede resultat. I starten ligger fokusset på at fjerne gamle ridser og voksrester i lakken. Herefter kommer der et poleringsmiddel og poleringscreme på, for at gøre overfladen blank.

Fordelen ved polering af bil med maskine er, at maskinen generelt er meget grundig. Den sørger for at dække hele overfladen af lak. Samtidigt sørger en maskinpolering for at trykket bliver ligeligt fordelt. Du får derfor ikke nogen pletter eller ujævnheder efter din bil polering.

Polering af sort bil

Polering af en ny bil gør den skinnende og flot, og sørger for lakken holder længe. Der er stor forskel på, hvor tydeligt det er, hvis en bil ikke er blevet poleret for nyligt. Især med sorte biler, er det vigtigt at få dem poleret ofte. Lakken kan hurtig blive mat og kedelig at se på. Derfor er det en god idé at lave polering af bil sort, hvis du har en. 

Der bliver brugt en speciel type voks til at lave polering af en sort bil. Man kan købe voks designet kun til sorte biler, hvor der er farve i. Når du polerer bilen, vil den sorte farve også blive frisket op. Ligesom med et par gode lædersko eller sort tøj, falmer den sorte farve over tid. Ved at lave polering af bil med sort, sørger du for at holde den ved lige.

Poler bil selv

Det er muligt at polere din bil selv, hvis du ønsker at gå i kast med det. Det kræver dog, at du køber de rigtige produkter, og ved hvordan du bruger dem. Du skal bruge meget tid og research for at kunne få et godt resultat. Og du skal ikke forvente et lige så godt resultat som ved professionel polering af bil. 

Du skal få kendskab til, hvordan man renser lakken, fjerner ridser og efterbehandler bilen. Det kan være en stor mundfuld af give sig i kast med. Hvis det går galt, kan du komme til at slibe bilen for hårdt og skade lakken.

Lærer du dog først, hvordan du skal poler bil, vil det kunne spare dig mange penge i det lange løb. Når du har produkterne, kan du få en meget billig polering af bil. Der kan også være noget tilfredsstillende ved at kunne ordne sin egen bil selv.

Poler selv din bil

Polering af bil i hånden

Hvis du gerne vil lave en fuld polering af bil selv, er det nemmest at gøre det i hånden. Du kan godt købe en maskine til det. Men i de fleste tilfælde giver det bedre mening at lave polering af bil i hånden. Her har du også lavere chance for at lave fejl, når du først begynder at gøre det selv. 

At lave polering af bil i hånden kan godt tage længere tid end med maskine. Til gengæld har man også en højere kontrol af, hvad der sker. Her er det muligt at føle presset på lakken og vide, hvornår man trykker for hårdt.

Vil du give dig i kast med selv at lave polering af bil i hånden? Så er det både en god måde at lære din bil at kende og at få trænet imens. Det kræver nemlig en del knofedt og gåpåmod. Men slutresultatet kan være det hele værd.

Polering af ridser i bil 

Udover at få din bil til at se skinnende ud, kan man også lave polering af bil ridser. Det er en af de primære grunde til at folk vælger at få fuld polering af bil. Når du sender bilen til mekaniker, vil der blive tjekket, hvor store og dybe ridserne er. Er dine ridser for store, kan de ikke fikset ved at polere din bil. I stedet kræver det en omlakering og kan ende med at blive lidt dyrere.

Har du dog kun små fine ridser, er det muligt at lave polering af ridser i bil. Her vil der blive fjernet snavs og rust ved ridserne, og de vil blive poleret med creme. Poleringen sørger for at udligne hullerne og både fikse dem og gøre dem mindre synlige. 

Det kan også være en god idé at få lavet polering og voksning af din bil, hvis det er for at fjerne ridser. Polering af bil ridser hjælper nemlig med de første stadier, men voksen kan udligne og forebygge flere ridser.

Vask og polering af bil

Bil polering kan nemt kombineres med mange andre mindre servicer til bilen. Flere værksteder har tilbud på, hvis du får lavet eksempelvis vask og polering af bil. Det giver dig mulighed for at spare et par ture til mekanikeren og slå flere fluer med ét smæk.

Er din bil utroligt beskidt, kan det være nødvendigt at få den vasket først, før den kan poleres. Det er fordi at der ikke kan være snavs på, når poleringen sker. Men ellers er det valgfrit om du vil have lavet vask og polering af bil på samme tid. 

Der bliver lavet en rengøring af bilen lige gyldigt hvad, så du kan undgå vasken, hvis du ønsker. Men mange vælger at gøre det alligevel, fordi det får bilen til at se næsten splinterny ud. 

Polering og voksning af bil

Vil du få lavet polering af ridser i bil? Så kan du lave polering og voksning af bil samtidigt. Det vil sige at bilen først bliver poleret og kørt over med en poleringsmaskine. Herefter vil der blive smurt et tyndt lag voks over bilen. Det sørger for at udligne ridser i bilen og gøre overfladen glat og skinnende igen. 

Det er ikke altid nødvendigt at lave både polering og voksning af bil. Du behøver derfor ikke altid betale for begge dele, men ofte vælger folk at kombinere dem. Bruger man voks, går der også oftere kortere tid, inden der skal laves bil polering igen. 

Polering og voksning af bil kan også hjælpe med at bringe farven tilbage i din bil. Nogle gange kan farven på bilens lak falme og blive mat. Voks kan have forskellige farver, som bringer dybde og fylde tilbage i farven på din bil.

Rengøring og polering af bil

For at lave en fuld polering af bil, kan der ikke sidde snavs på bilen i forvejen. Derfor bliver der lavet en rengøring og polering af bil samtidigt. Under rengøringen vil der blive fjernet snavs, støv, fugleklatter mm.

Det er essentielt at lave rengøring og polering af bil samtidigt. Hvis bilen ikke ført bliver renset, vil poleringen ikke sidde ordentligt fast. Der vil være pletter hvor det rammer og andre, hvor det ikke gør. En rengøring sørger for at hele overfladen blive pæn, glat og ensartet.

Sørger du for hyppigt at vaske din bil, plejer rengøring ikke at være et stort besvær. Det behøver derfor ikke tage meget af mekanikerens tid. For det meste er en rengøring også inkluderet i din polering af bil pris. Det er fordi det er en nødvendighed for opgaven.

Polering af bil

FAQ

Hvad koster polering af bil?

En polering af bil pris ligger generelt mellem 1.500 og 4.500 kroner. Der er stor forskel på, hvor stor en opgave det er at polere bil. Skal du have fikset mange ridser og ønsker samtidigt bilen renset, vil prisen også stige. Men du kan spare penge på at gøre det hele samtidigt.

Hvor kan man få lavet polering af bil?

Der er flere forskellige steder, som kan hjælpe med at polere din bil. Der findes professionelle bilplejer, som kan gøre din bil skinnende og klar igen. Ved du ikke, hvor du skal gå til, kan dit lokale værksted også ofte hjælpe dig. Her kan du tit få en bil polering eller rådgivning.

Hvad gør en bil polering?

Når du får en professionel polering af bil, vil de små ridser i bilen blive fjernet. Er ridserne kun overfladiske, behøves der ikke en omlakering, men du skal i stedet polere den. Farven bliver også mere klar og strålende efter en polering af bil. Bilen vil skinne og dybden af farven tydeliggøres.

Hvordan virker polering af bil?

Oftest sker der både en rengøring og polering af bil. Først bliver bilen renses, så man tydeligt kan se fejlene i lakken. Der bliver fjernet rustpletter og snavs. Bagefter laves der polering af bil med maskine og poleringsmiddel. Til sidst bliver ydersiden af bilen voksbehandler og lakken bliver forseglet, så bilen skinner.

Hvor ofte skal man polere bil?

Der er forskel fra bil til bil, hvor ofte den skal poleres. Hvis du har fået mange små skader ud fejl i lakken, kan en polering af ridser i bil være smart. Er du i tvivl, kan det være en fordel at få bilen poleret årligt, for at kunne holde lakken pæn.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!

Skriv et svar