Uanset om du er erfaren billist eller førstegangsbilejer, kan du få et chok, når du får regningen fra værkstedet. 

Når man anskaffer sig en bil, skal man i sit budget bl.a. medregne brændstof, bilsyn og forsikring. Noget forsikring er lovpligtigt, og andet er en tryghed, hvis uheldet skulle ske. Men i budgettet er det godt at lægge penge til side til potentielle udgifter. Det vil dermed sige alt fra reparation til slid, når man har haft bilen i mange år.

Bilreparationer

Et uheld kommer sjældent alene, og nogle gange kan man stå i en situation, hvor man får en dyr tandlægeregning på samme tid som en værkstedsregning. For når bilen skal repareres, er det ofte uventet. Det kan være ubelejligt i en hverdag, hvor man har brug for bilen. Derfor skal man være beredt på, at man kan ende med at punge ud med flere tusinde kunder. 

Skal ens Volkswagen have skiftet gearkasse, lyder prisen ofte på de 10.000 kroner, hvis ikke mere. Nogle værksteder tilbyder afbetaling, men det er ikke alle. Én mulighed er at finansiere sådan en udgift gennem et lån. Sambla.dk viser nogle af de lån, der har de laveste renter, så du ikke ender med at skulle betale renter af regningen i dyre domme. 

Dyrere ejerafgift

Som bilejer skal man betale afgifter på bilen. Det er dog ikke en fast pris, og den kan skifte i takt med de skiftende regeringer. I 2023 blev det pålagt bilejere at betale mere i ejerafgift, uanset om det er en hybridbil eller benzinbil. Afgiften er periodisk, og det betyder, at du som bilejer skal betale mere i afgift per år. Derfor er det en god idé at indregne det i budgettet.

Husk forsikringer

Der er nogle forsikringer, man ikke kan undgå, såsom ansvarsforsikring. Men i det tilfælde, hvor din bil bliver skadet af en anden, er en kaskoforsikring en god løsning. I hvert fald hvis du ikke selv vil betale for skaderne. Forsikring som den indbefatter også tyveri, og hvis din bil bliver udsat for hærværk eller brand.

Forebyg fejl

Hvis du vil prøve at undgå så mange ture til bilværkstedet som muligt, kan du selv gøre noget. Kører du i din bil og hører unormale lyde, er det klogest at stoppe bilen og tjekke, hvad det er. I de fleste tilfælde er der tale om småfejl, men hvis du kører videre, kan småfejlen forstærkes. I det værste tilfælde skal du have udskiftet en større reservedel. Så hvis du vil undgå det, er det vigtigt at tilse bilen regelmæssigt.

Martin

Velkommen til AutoGear.dk! Mit navn er Martin og arbejder til daglig som bilmekaniker. Jeg vil her på AutoGear.dk guide dig i gennem de mange spørgsmål, du kunne have i forbindelse af reparation, service m.m. omkring din bil. Stil endelig spørgsmål, så vil jeg forsøge, at svare på dem!

Skriv et svar