Er den gamle slæde ved at være slidt, eller er det bare blevet tid til at opgradere til en nyere bil? Ikke alle har de fornødne midler til at købe ny bil og må derfor nøjes med en brugt bil, men hvis man hele tiden køber brugt, kaster man ofte en masse penge efter reparationer i tide og utide, hvilket ender med at gøre bilen meget dyrere end hvad man først lige havde regnet med eller håbet på. Der er mange fordele ved at købe en ny bil. X antal års garanti, kilometergaranti, garanti på motor og/eller gearkasse, er alt sammen med til at minimere udgifterne til reparation, når man køber nyt. Der findes dog ingen garanti for udforudsete problemer, men kommer rigtigt langt ved at købe nyt. Det er dog ikke alle, der har en stor opsparing, der gør dem i stand til at købe ej heller lægge udbetalingen til en ny bil og hvad gør man så? Det er her, at billån uden egenkapital kommer ind i billedet, men hvad er det?
Billån uden egenkapital forklaret
Hvis man ikke er stødt på dette begreb eller denne lånetype før, så kan det være forvirrende for nogle, da de fleste forbinder egenkapital med noget man hører, når store virksomheder fremlægger deres årsregnskaber, men det er faktisk ikke så kompliceret. I det store hele, betyder det bare, at der er tale om et billån uden udbetaling. Det vil sige, at man ikke skal lægge en stor udbetaling, når man køber en ny bil, hvilket gør dette lån attraktivt for mange.
I langt de fleste tilfælde kan man selvfølgelig stadig lade sin gamle bil, være en del af handlen, men det er ikke noget krav. Det kan dog være en stor fordel at gøre, da det kan være med til at skære noget af prisen på den nye bil. Bilforhandlere giver typisk mere for ens bil, hvis man lader den indgå i en handel, end hvis man i stedet solgte den til forhandleren eller til private. Men når alt kommer til alt, er der altså tale om et billån uden udbetaling.
Er det en fordel at låne uden egenkapital?
Både ja og nej, for der er flere faktorer i spil, når det kommer til denne lånetype. Det kan være en fordel for dem, der ikke har mulighed for at lægge en udbetaling, da de derfor ikke selv skal have penge op ad lommen, men det gør samtidigt, at de vil skulle tage et højere lån og dermed betale af på det i længere tid. Derudover vil det også betyde, at banken eller selskabet der står bag finansieringe, tager pant i bilen, hvilket kan være til ulempe senere.
Hvis man vil sælge sin bil efter et par år og der er pant i bilen, kan det være noget bøvlet noget, som mange potentielle købere ikke gider at bruge tid på. Ikke at der er noget galt i at købe en bil med pant i, men mange foretrækker bare at en handel er hurtig og effektiv, uden for meget bøvl. Derfor er dette noget man skal overveje, inden man sætter sin underskrift på en låneaftale, så man sikrer sig, at man ikke kommer til at sidde med et lån man fortryder.
Kan alle låne til bil uden egenkapital?
Nej, det er ikke alle der kan få et lån til køb af bil uden egenkapital. Faktisk er det heller ikke alle, der kan optage et lån generelt. Som med alle andre lån, vil man blive mødt af de samme standardkrav, som alle låneansøgere bliver mødt af, når vil optage et lån. Man skal selvsagt være fyldt 18 år, på tidspunktet for ansøgningen og man skal selvsagt heller ikke stå i RKI eller have massiv gæld i forvejen. Begge krav fører til afvisning af ansøgningen.
Hvis man opfylder disse to krav, er der heller ikke nogen garanti for, at ens ansøgning vil blive godkendt, da der også er krav til ens indkomst og ens rådighedsbeløb. Indkomstens størrelse er ikke lige så vigtigt som rådighedsbeløbet, da det er dette beløb, som långivere kigger på, når de skal vurdere en låneansøgning. De skal sikre sig, at der er nok midler tilbage til at afdrage på lånet, når alle ens andre faste månedlige udgifter er blevet betalt.
På https://www.forbrukslån.no/billån kan du læse meget mere om billån uden egenkapital.
Er det bedst at låne i banken?
De fleste danskere foretrækker at låne penge i banken, når de skal optage et lån til bil, bolig, forbrug eller noget helt fjerde. Det giver også god mening, da de fleste har samlet al deres økonomi i deres bank, som derfor har et indgående kendskab til samme. Det kan dog både være godt og skidt, og mange banker har en generel tendens, til at være noget skrappere i deres krav til egne kunder, hvilket mange måske vil finde mærkeligt, men sådan er det tit.
Hvis man gerne vil have pengene hurtigt udbetalt, er banken heller ikke altid den bedste mulighed. Her er finansieringsselskaberne hurtigere, da kan være overført kort efter man har underskrevet lånetilbuddet, hvilket også betyder, at man kan køre fra forhandleren i sin nye bil, hurtigere end hvis man ville have skulle vente på banken, som nogle gange kan tage alt fra et par til et par uger, når det kommer til at behandle kundernes låneansøgninger.